Færøerne
D5100
55-300
18-55
40

socasus.dk

Færøerne

 

Jeg var så heldig at en kollega inviterede mig på besøg til dette storslåede område af verden. En uforglemmelig oplevelse.

 

Færøerne er en gruppe på 18 øer af vulkansk oprindelse i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Skotland, Island og Norge. Den første bosættelse på øerne fandt sted, da irske munke slog sig ned omkring år 625 og levede som eneboere. De gav sandsynligvis øerne deres navn. Øernes egentlige befolkning stammer fra en blanding af keltiske og norske bosættere. De norske bosættere slog sig ned på øerne i tiden efter år 850, som kaldes landnamtiden. I dag er 17 af de 18 øer beboede. Befolkningen betegnes som færinger, og befolkningstallet er knapt 50.000, hvoraf ca. 19.800 bor i Tórshavn kommune. Færingerne taler det vestnordiske sprog færøsk, som stammer fra det gamle nordiske sprog, norrønt sprog, og som er det mindste af de germanske sprog. Færøsk tilhører desuden et af tre mindste sprog i Europa.

 

Kilde: Wikipedia

 

Lunde fra Mykines

Klik på kortet for at gå til Google Maps

Du åbner et nyt vindue
Nationalfuglen "Tjaldur"

 

En af de allerstørste oplevelser på Færøerne, ud over en barsk og storslået natur, er det fugleliv der er på Mykines som er vidt berømt blandt alverdens ornitologer. Mange lidt for ivrige samlere har gennem tiden ladet livet på de stejle klipper. På kystklipperne findes skarv-kolonier, i de eroderede klippespalter findes perfekte redepladser for lomvier, og alke og tusinder af lunder yngler på græssletterne over fuglefjeldet. Sulen findes kun på Mykines, nærmere betegnet på den vestlige del af Mykineshólmur.

 

Se mere natur fra Færøerne her:

http://fotos.socasus.dk/#!album-8