Australien
D5100
55-300
18-55
40

socasus.dk

 

Australien

 

15.000 km gennem et af de mest vilde områder jeg har besøgt.

Oversvømmelser, heftig regn, ekstreme varmegrader og sandstorme var nogle af de vejrtyper som dukkede op undervejs i de 3 måneder turen varede. Men også et fantastisk folk og deres land mødte os. Alt er anderledes i forhold til det jeg kender fra den verdensdel jeg normalt opholder mig i. Ganske kort tid efter afgang fra Brisbane var de første tegn på oversvømmelse der. Og der var lovet meget mere regn. Turen vestover var varm, meget varm, men tør. Først da retningen skiftede nordpå kom vandet igen og bilen druknede i en såkaldt Floodway. Man har ikke gennemløb under vejbanerne, man sænker vejen og lader vandet løbe hen over i stedet. Disse floodways kan være ganske dybe. Det erfarede vi så.

Humor har de downunder. Denne vejrudsigt er vist ikke helt efter danske normer. Men den holdt stik i den periode jeg besøgte landet.

Gå til info om Australien...

Klik på flaget for at gå til Google maps.

Gå til Google Maps...

Noget af det første udstyr som blev skaffet var en bredskygget hat, ikke for at spille sej cowboy, men fordi temperaruren under hatten er væsentlig lavere end uden en hat. Og så er det en fin paraply når det regner.

Jeg valgte Barmah fordi den kan pakkes sammen og fylder intet når den er i taske.

Et af mange højdepunkter på turen var et besøg på en Krokodillefarm ved Darwin. Læs mere om farmen her. Ruten som blev valgt ned over Australien kaldes Stuart Highway og strækker sig fra nord til syd. Den vej har sin helt egen historie. Læs her.

Her fik vi lavet bilen...
Klik for at se mere om Borroloola ...
Venligst udlånt af jrs-foto.dk

Drama ved

McArthur River,

Mere info om McArthurRiver...
barmahhats.com